Hjelp

Sorbus koehneana fk Ås E

Norsk navn: Hvitrogn frøkilde fk Ås E

Egenskaper

}
}
}
}
Herdighet

H7

H8

Blomsterfarge

Hvit

Blomstringstid

Mai, Juni

Lysforhold / Toleranse
Høyde

Mellom 2 og 3 meter

Planteavstand

Hekk: 0.5 meter

Gruppe: 1 meter

Bruksområde

Plantegruppe

Verdifulle egenskaper

Grasiøs og lett vekst, lekker rødgul høstdrakt med hvite rognebær. Velegnet i naturlike plantinger eller fargeinnslag i samplantinger.

Beskrivelse

Kvitrogn har opprett, spinkel og grasiøs vekst med overhengende greiner og blir 2 - 3 m høy. Busken har et spesielt sirlig og lett bladverk som får sterke røde og rødgule høstfarger. Skuddene er rødbrune. Den får hvite dekorative rognebær, som sammen med høstfargene virkelig utgjør et spenstig innslag om høsten. Løvfallet skjer relativt tidlig, men de hvite fruktene får vanligvis være i fred for fuglene og henger lenge på.

Bruk

Busken er først og fremst egnet til å skape variasjon i en beplantning. Den lette veksten kombinert med flotte farger gjør at den er ypperlig til å myke opp og gi liv. Der det tåles litt høyde, er den også velegnet til gruppe- og skråningsplanting. Planteavstand ca. 1 m gir god sammenvoksing. Kvitrogn kan også stammes opp og brukes som et minitre.

Vokseplass

Kvitrogn frøkilde Ås er nøysom med hensyn til jordkrav og utvikler seg godt i sol - halvskygge. Den trives best i tørr og grusholdig jord. Den krever DRENERT vokseplass. Hvitrogn frøkilde Ås har vist seg å være mer hardfør enn man først regnet med og trives utmerket i Oppdal, såvel som i Troms. Tidlig avmodning om høsten gjør at den har et stort geografisk bruksområde. H7-8.