Hjelp

Buddleja davidii TOVE® E ('Tovelil')

Norsk navn: Høstsommerfuglbusk TOVE® E

Egenskaper

}
}
Herdighet

H3

H4

Blomsterfarge

Fiolett

Blomstringstid

August

Lysforhold / Toleranse
Høyde

Mellom 1 og 1.2 meter

Bredde

1 meter

Bruksområde

Plantegruppe

Verdifulle egenskaper

En av de herdigste buddleja. Høstblomstrende på årsskudd med vakre fiolette blomsterstander som tiltrekker seg sommerfugler.

Beskrivelse

Høstsommerfuglbusk er en kraftigvoksende, løvfellende busk som kan bli 3-5 meter høy og med opptil 2 meter lange, buete årsskudd. Kultivaren blir bare om lag 1,2 meter høy. Greinene har bark som ofte er trevlet med markerte, langsgående furer. Blomstringen begynner omkring midten av august. Blomstene er duftende og 4-tallige. Blomsterfargene dekker et stort spekter fra hvitt, via purpurrødt til fiolett og blått.

Bruk

Høstsommerfuglbusk er først og fremst en plante for privathagen. I de beste strøk av landet kan den også plantes i gruppe i parker.

Vokseplass

I naturen finnes høstsommerfuglbusk på steinete elvebredder. Plantene krever å stå lunt. De foretrekker en fullt soleksponert plass med næringsrik og godt drenert jord.Arten synes imidlertid svært tilpasningsdyktig med hensyn til jord og surhetsgrad, og den har også vist seg sterk i bymiljø. Vi planter høstsommerfuglbusk på skjermete, varme steder, gjerne langs vegg eller mur.